Марица започна подготовка за новия сезон (СНИМКИ)

Новият наставник Николай Димитров и помощникът му Тенислав Иванов изведоха група от 24 футболисти за първа тренировка

Представителният тим на Марица (Пловдив) старира подготовка за новия сезон 2020/2021 в Трета лига – Югоизточна група. Точно в 09:30 часа новият старши треньор на “жълто-сините” Николай Димитров и неговият помощник Тенислав Иванов изведоха група от 24 футболисти за първата тренировка.

Отборът запазва почти изцяло състава си от миналия сезон. Трима са напускащите – Костадин Дяков, Айкут Янъков и Димитър Мичков.

В тима се завръща опитния защитник Величко Величков. Няколко юноши от старша възраст също започнаха тренировки с първия отбор – Петър Печенков, Теодор Фърков, както и вече привлечените в тима през миналия сезон Мариан Бончев, Георги Иванов и Борислав Дончев.

И през предстоящия сезон спортно-техническият щаб на Марица ще продължи политиката на клуба за налагане на собствени юноши в първия състав и тяхното обиграване.

От първото занимание по лични причини отсъстваха Тодор Тимонов и Христо Янчев, които съвсем скоро ще бъдат на разположение и ще започнат тренировки.

Тимът ще се готви при домашни условия. Предвидени са шест контролни срещи, които Марица ще изиграе по време на подготвителния период, като за две от тях все още се търсят съперници.

Както е известно, БФС скандално първо покани отбора във Втора лига, а след това реши в професионалния футбол да играе Спортист (Своге). Президентът на клуба Христо Христов дава специална пресконференция в Пресклуб България.

Програма за контролни срещи – лято 2020:

11.07 – търси се съперник
15.07 – търси се съперник
18.07 – Асеновец (ст.”Шипка”, Асеновград)
22.07 – Хасково (чака се потвърждение)
26.07 – Спартак (Пловдив) (ст. “Марица”, Пловдив)
01.08 – Борислав (Първомай) (мястото се уточнява)

Началният час на срещите ще бъде оповестяван след неговото уточняване. Програмата за контролните срещи може да претърпи промяна.

Подобни статии

Top