Маркират 25 километра туристически пътеки над Асеновград

25 километра туристическа маркировка в района на Сини връх и селата  Косово и Нареченски бани ще

бъде възстановена и обновена от десетки доброволци, които ще се включат в акцията днес и утре.

Инициативата е на ОП „Туризъм“ и е последната за тази годна мащабна кампания  по обновяване на маршрутите в планината над Асеновград.

Този петък любителите-планинари ще почистят и маркират 8 километровото трасе между селата Косово и Нареченски бани.

Мащабната акция по възстановяване на знаците за туристи в планината е насрочена за събота. Доброволци ще маркират три туристически пътеки в района на Сини връх и ловна хижа „Аква тепе“.

Туристическият маршрут е част от международния път Е 8, който  тръгва от Северно море , минава през Карпатите и стига до Босфора.

В България трасето е с дължина 500 километра  и обхваща участъка от курорта Боровец в Рила планина до Родопите край граничното село Мезек. Маршрутът преминава и през планината в района на Асеновград в района на Сини връх.

Материалите, необходими за обновяване на табелите и маркировката ще бъдат осигурени от ОП „Туризъм“. Те ще снабдят доброволците с четки, боя и ръкавици.

Ентусиастите ще се съберат на изхода на Асеновград в посока Кърджали в събота в 8 часа сутринта.

След 3 години активни действия в района на Асеновград пътеките вече са в чудесно състояние. Само тази година са обходени 21 маршрута с обща дължина 120 километра. Поставени са и 200 указателни табели.

Подобни статии

Top