Маркират над 100 километра туристически маршрути в планината над Асеновград

12о километра туристически маршрути на територията на община Асеновград ще бъдат почистени и обозначени с нова маркировка до края на годината.

Маркирането на половината от тях вече приключи. Тази есен  ще бъдат обходени пътеките до Сини връх, международният маршрут Е8 Рила-Родопи и Нареченски бани-село Косово.  Предстои маркирането на още 14 туристически маршрута, като поставянето на маркировка ще се бъде реализирано в периода октомври-ноември.

„Тогава времето е по-удачно, растителността е по-малка, а това спомага за по-лесното прочистване и за по-лесното маркиране на маршрутите“, коментира експертът в ОП „Туризъм“ в Асеновград Ивайло Мирчев.

Там ще бъдат монтирани  и указателни табели. Таблата са 200 на брой и ще дават информация на туристите за пешеходните маршрути на територията на цялата община.

Почистването на еко пътеки и маркирането на туристически маршрути е инициатива на местните хора и се провежда изцяло с помощта на доброволци. Миналата година те успяха да възстановят маркировката  общо на 75 километра туристически маршрути.

 

Подобни статии

Top