Маршавелов завърши втори на Писта Бургас

Пламен Камбуров успя да изпревари пловдивчанина, а разлято масло по пистата му попречи да си върне лидерската позиция

Шесткратният шампион в серия “Макси” Константин Маршавелов с Mitsubishi Lancer Evo X завърши на второ място в първия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Състезанието се проведе край езерото Вая в Бургас.

Пловдивският пилот от отбора на “КА-2 Рейсинг Тийм” стартира от първа позиция, след като в съботните квалификации бе най-бързия пилот на пистата. Маршавелов стартира по отличен начин в надпреварата, като успя да запази първата си позиция на старта, той водеше до третата обиколка на състезанието, след което бе изпреварен. Обиколка по-късно на две места на трасето се появиха се появи жълт флаг с червени черти, което означаваше, че на пистата има разлято масло. И състезателите завършиха в този ред: Пламен Камбуров, Константин Маршавелов, Румен Киров.

Отборът на “КА-2 Рейсинг Тийм” завърши на първо място в отборното класиране. В серия “Туринг” Кольо Карастоянов завърши с победа, в серия “Макси” Константин Маршавелов завърши на втора позиция, а Камен Василев завърши уикенда с 4то място.

Следващият старт за Константин Маршавелов ще бъде на “Писта Енеос”, която ще се проведе след две седмици.

Подобни статии

Top