Мартеници от глина на щанд пред община Пловдив

Отново красиви изненади този път за 1-и март са приготвили за пловдивчани от ОП „Социално предприятие за хора с увреждания“.

Мартеници, ръчно изработени от глина, изрисувани или са оплетени с бели и червени конци се продават вече до билетния център на Главната улица.

Уникалната българска народна шевица, кокичета, минзухари, четирилистни детелини и други пролетни цветя са само част от изрисуваните мартеници.

Някои от тях са под формата на сърца, други – на подкова за късмет, а трети са като гривна на ръцете или изящно колие.

За празника на Баба Марта хората от социалното предприятие предлагат и торбички, които отново са ушити от техните сръчни ръце.

Всеки, който желае да подкрепи дейността на хората с увреждания, които работят в общинското предприятие, може да го направи като си закупи направен от тях артикул всеки ден до 18.00 часа.

„Социално предприятие за хора с увреждания“ бе създадено, след като през лятото на миналата година Община Пловдив спечели проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Целта на социалното предприятие е не само да се подкрепят хората с увреждания, но и чрез изграждането на различни умения и компетенции да се подобри тяхната интеграция в обществото, начинът и качеството им на живот и реално да се осъществи тяхното приобщаване.

След като за Коледните празници те бяха подготвили специални играчки, украси и картички, то за първи март също са подготвили изненади. От общинското предприятие предвиждат за Великденските празници да има с какво да зарадват отново.

 

Подобни статии

Top