Мартин Дурчев сложи край на състезателната си кариера

Бастекболистът на Академик Бултекс 99 се захваща с бизнес, ще помага на родния Етър

Баскетболистът на Академик Бултекс 99 Мартин Дурчев реши да сложи край на активната си състезателна кариера и няма да бъде част от отбора за новия сезон. Дурчев направи отличен сезон с пловдивския клуб и имаше огромен принос за историческото 4-то място на тима в Националната баскетболна лига.

Ръководството на Академик Бултекс 99 изказва специални благодарности на Мартин за неговия професионализъм и отдаденост към клуба, както и за себераздаването му в тренировъчния процес и мачовете. Най-искрено му пожелава успех и засвидетелства своята пълна подкрепа в бъдещите му начинания.

Ето и официалното обръщение на самия Мартин Дурчев:

Искам да изкажа огромна благодарност към ръководството, треньорския щаб, играчите и феновете на Академик Бултекс 99, за огромната подкрепа и невероятното отношение към мен през изминалия сезон. За мен е истинска чест и привилегия да завърша кариерата си на подобно място и след такъв исторически за клуба сезон. Обмислям този ход от доста време, защото постепенно приоритетите и интересите ми започнаха да се простират извън състезателната ми кариера.

Тепърва искам да развивам, както бизнес проекти извън баскетбола, така и такива свързани с играта, и в частност с родния ми клуб Етър-49. Сърцето ми завинаги ще остане свързано с баскетбола и както той ми даде толкова много, сега искам и аз да дам нещо в замяна с опита, който натрупах. Пожелавам много успехи на отбора и оставам завинаги един от Вас!

Снимка: bball.bg

Подобни статии

Top