Мартин Камбуров: Българският футбол е на средно европейско ниво (ВИДЕО)

Ето какво заявиха наставникът на Арда Николай Киров и президентът на Славия Венци Стефанов прези отлитането си на подготовка в Турция

Голмайсторът на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров изрази любопитно мнение относно класата на българските отбори и футболисти. Според него, родният футбол е на средно европейско ниво, а националите са показали, че не отстъпват кой знае колко на европейските си опоненти.

“Имаме добри млади състезатели. Трябва да се работи с тях, а те да бъдат по-амбицирани и ще имаме хубави резултати. За парите, които се инвестират в българския футбол, показваме едно средно европейско ниво, защото имахме два отбора в групите на Лига Европа. За парите, които се дават в България, нивото ни е доста, доста прилично.

Националният отбор може би малко страда от това, че нямаме футболисти, които играят в силни европейски първенства. Но не мисля, че толкова отстъпвахме на тези отбори, които ни победиха с 1:0 или ни изравниха накрая. Не трябва да бъдем толкова черногледи, а да гледаме малко по-оптимистично”, обяви Камбуров пред “Евима спорт”.

След това той даде своята прогноза и за развитието на шампионата. “Не съм много по прогнозите, но мисля, че Лудогорец ще затвърди шампионската си титла. За тройката ще има борба, защото отборите са през 3-4 точки”, завърши Камбуров.

„Ясен Петров ще промени националния отбор към добро, знам какво изпращане му направиха китайците. Очаквам да се направи сплав между опитни футболисти и млади момчета…“

„Желая здраве на всички футболисти, не очаквах Славия да има такъв спад в играта си, както през есента“, заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

„Надявам се да задържим, та даже и да подобрим нивото на Арда през пролетния дял от шампионата“, каза наставникът на Арда (Кърджали) Николай Киров.

Отборите на ЦСКА 1948, Славия, Арда и Монтана отлетяха по едно и също време от летище Пловдив за Турция, където продължават зимната си подготовка.

Подобни статии

Top