Мартин Камбуров има 8 шампионатни гола срещу Ботев

Императора, който тръгна в големия футбол именно от Ботев, излиза за 23-и път срещу „канарчетата“

В събота Мартин Камбуров трябва да излезе в 23-ия си мач в елита ни срещу пловдивския Ботев, откъдето всъщност тръгна в професионалния футбол. В 22-те си срещи срещу „канарчетата“ до този момент реализатор №2 в историята на българския футбол има 1780 минути, 8 гола и 3 асистенции.

37-годишният свиленградчанин игра и в двете Битки за Тракия този сезон. В първия мач на 13 август бе дебютът му със зелената фланелка. Този двубой в Стара Загора завърши 1:1. Ответният мач в Пловдив завърши при същия резултат, като на 28 ноември Камбуров имаше решителна роля, защото изравни.

Всъщност, освен в Тракийската битка Императора, който миналата седмица стигна кота 200 гола в елита, е участвал и във Вечното дерби между Левски и ЦСКА, и в Битката за Пловдив. Колкото до детайлния му баланс срещу Ботев (Пловдив), той е излизал срещу „канарчетата“ 17 пъти с фланелката на градския му съперник Локомотив, като е белязал 4 пъти. 3 са попаденията му срещу „жълто-черните“ с друг Локомотив – софийския, и то в 2 срещи. За ЦСКА срещу Ботев има само една среща без гол.

С „жълто-черния“ екип Камбуров играе през календарната 1999-а, както и през пролетта на 2001-ва година. И още нещо – той е излизал два пъти за Ботев срещу настоящия си тим Берое.

 

Подобни статии

Top