Мартин Камбуров плътно до Стилиян Петров на срещата в Пловдив

Бившият капитан на националния отбор се надява на още по-голяма победа за Димитър Бербатов в Пловдив и региона

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, който е дясна ръка на Димитър Бербатов в борбата му за президентския пост в БФС на насрочения за 18 март конгрес, бе в Пловдив вчера и  се срещна с местните клубове и тези от областта.

На срещата дойде и голмайстор №1 на „А“ група Мартин Камбуров, който през тази зима прекрати активна състезателна кариера. Плътно до Петров бе и общинският съветник Георги Величков, който има мачове в професионалния футбол за Локомотив (Пловдив) и се познава с Бербатов от юношеските национални отбори.

Стилиян Петров разкри, че в Област Пловдив екипът на Димитър Бербатов е спечелил с 3 гласа повече от Борислав Михайлов, пише „Марица“.

„Първото и основно нещо, което трябва да направим е президентът на БФС да има мандати най-много 12 години или три пъти по 4 години. В Изпълкома на БФС повече да не присъстват футболни президенти, защото това е конфликт на интереси.

Професионалния футбол да се отдели от БФС, а футболната централа да се съсредоточи основно върху аматьорския и юношеския футбол. Да се картотекират неограничен брой футболисти извън ЕС, но на терена да имат право да играят само 3-ма.

Да се преразгледат телевизионните права. Ще бъде предложен и нов формат за Купата на България, като професионалните и аматьорските клубове ще бъдат заедно и по този начин и аматьорските клубове ще печелят от телевизионните излъчвания. Драстични увеличения на фирмите, които спонсорират футболните клубове.  Ще се поиска намесата на държавата, както и партньорство на държавата с аматьорските клубове.

Драстично ще бъдат намалени таксите за съдии, лекари и охрана за аматьорските и детско- юношеските мачове. Клубовете сами ще могат да избират регионалните председатели на БФС.

Ще бъдат изградени няколко национални центъра, където БФС ще инвестира сериозни суми за инфраструктура и там ще се води подготовка на млади таланти. Освен това Димитър Бербатов, ако бъде избран за президент на БФС, ще провежда постоянни срещи с клубовете и ще има комуникационна система за проблемите на клубовете.

Ще се обърне сериозно внимание и на женския футбол, минифутбола и футзала, защото там продължават да играят играчи, които не могат да се реализират на големия терен.

Съдиите в България ще бъдат постоянно обучавани с видеоанализи, за да се вдигне тяхното ниво“.

Преди срещата Стилиян Петров откри международния детски футболен турнир в Пловдив „Кронос къп 2022“.

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България бе специален гост и ще даде началния удар на турнира за деца, родени 2014 и 2015 г., който се провежда в зала „Атрим арена“.

Снимки: plovdivnews.bg, Facebook/Kronos Cup – International Youth Football Tournament

Подобни статии

Top