Мартин Камбуров ще става баща

Приятелката на голмайстора Гергана Парпарова е в напреднала бременност

Най-добрият голмайстор в българското първенство през настоящия век – Мартин Камбуров, ще става баща. 39-годишният нападател очаква първото си дете от приятелката си Гергана Парпарова.

Така за Камбуров предстои изключително значим момент в личния живот през 2020-а. В професионален план стана за шести път голмайстор в българския шампионат и продължи уверено да върви към счупване на рекорд, който едва ли някой е очаквал да бъде подобрен.

През изминалия сезон нападателят се разписа 18 пъти за Берое. По този начин Камбуров натрупа общо 237 попадения в елита.

Пред него във вечната ранглиста на реализаторите е единствено легендарният Петър Жеков. Той има на сметката си 253 гола за Берое и ЦСКА.

Камбуров вече подписа договор с абсолютния новак в най-високото ниво на българския футбол – ЦСКА 1948. С екипа на този отбор роденият в Свиленград нападател ще преследва рекорда на Жеков.

Мартин се е разписвал в първенството за Ботев (Пловдив), Спартак (Плевен), Локомотив (Пловдив), Локомотив (София), ЦСКА и Берое.

На вече определено зрялата си футболна възраст той продължава да е основна заплаха за вратарите у нас.

Подобни статии

Top