Мартин Луков: Животът ми не е приказка (ВИДЕО)

Вратар №1 на България в откровено интервю за любовта си във футбола и в личния живот

В най-искреното си интервю до този момент вратарят на националния отбор и Локомотив (Пловдив) Мартин Луков, вдигна завесата на личния си живот пред sportal.bg. Най-добрият страж за изминалата година се показа в една различна светлина, далеч от лъскавата страна на футбола и за първи път говори за очарователната си половинка Илиана, изпълнените цели и останалите мечти. Върнахме го към трудните моменти в кариерата му, които за малко да го извадят от футболните терени и го накарахме да излезе от зоната си на комфорт, за да разберем какви са тайните му кулинарни умения. Бързо обаче се върнахме към любимия спорт, за да обсъдим и темата национален отбор и какво се случва зад кулисите там.

– Защо решихте да бъдете вратар?

– Когато бях малък играех като централен защитник, но в детските години не обичах много да тичам и реших, че ще ми бъде по-лесно да бъда вратар. Впоследствие се оказа, че не е чак толкова лесно, но се радвам, че намерих себе си на този пост.

– Ако имате възможност да се върнете назад ще промените ли нещо?

– Не бих променил поста си. Обичам си го. Това е моето място на терена и се чувствам много добре.

– Като какъв полеви играч се виждате в момента?

– Представям си, че бих бил халф. Имам тънък пас (смее се).

– Казват, че вратарите притежават особена лудост…

– Със сигурност трябва да си малко луд, иначе нещата не се получават толкова лесно.

– В какво се изразява тази лудост?

– В емоции, да не си страхлив, да не се притесняваш за здравето си, да си смел.

– В този ред на мисли, от какво се страхувате в живота?

– От предизвикателства не ме е страх никога. Страх ме е от нормалните неща, от които трябва да се страхува един човек, това е загуба на близките хора. Няма по-страшно от това.

– Кое е най-голямото предизвикателство в живота Ви?

– Да си хвана гадже македонка (смее се). Това наистина е голямо предизвикателство в моя живот, но пък много си заслужава.

– За първи път споменавате приятелката си Илиана. Какъв човек е тя?

– Човекът до мен е страхотен. Мога да разчитам за всичко на нея. Подкрепя ме страшно много. Тя просто ме прави по-добър човек.

– Как Ви промени?

– Чувствам се по-улегнал. Със сигурност се чувствам по-добре откакто съм с нея.

– По-често ли се усмихвате?

– Да, със сигурност.

– Защо играете с №71?

– Когато дойдох в Локомотив (Пловдив) типичните номера за вратари – 1 и 12 бяха заети и трябваше да избирам някакъв голям номер. Просто ми хареса числото 71. Нямам сантимент.

– Бихте ли го сменил?

– Ако имам възможност не бих го сменил до края на кариерата ми, защото постигнах доста успехи с този номер на гърба си. Мисля, че това е моят номер.

– Отстрани животът Ви изглежда като приказка – имате добра кариера, красива жена до себе си. Какво обаче се крие зад тази красива фасада?

– Със сигурност отстрани може да изглежда по един начин, но реалността е съвсем друга. Животът ми не е приказка. Не мога да се оплача, но зад всичко това стоят страшно много труд, усилия, нерви и контузии. Специално в спорта има болки, които преживяваме и хората не знаят. Те виждат само това, което представяш пред тях като игра. Мисля, че дори на най-големите футболисти животът им не е такава песен, каквато изглежда. Със сигурност има страшно много неща, които хората не знаят.

1 2 3

Подобни статии

Top