Мартин Петров: Прибрах се специално за бенефиса на Чомака

Шоуто започва в събота от 16:00 часа на стадиона в „Кършияка“ с изпълнение на Валя Балканска и 44 родопски каба гайди

Мартин Петров ще участва утре в бенефиса на Красимир Чомаков на стадион „Марица“ в Пловдив. Той отново ще облече фланелката на ЦСКА.

„Специално за бенефиса на Чомаков се завърнах, за да облека отново фланелката на ЦСКА. И няма как, тъй като е прекрасен човек. Невероятен, бих казал. С голямо сърце. Беше истински боец на терена, истински пример за „армейски“ дух и себераздаване от първата до последната минута.

Чомаков имаше свиреп и страховит удар. Тогава този негов шут се превърна в нарицателно. Казвахме му „Чомачка“ (смее се). И преди мач му викахме: „Айде, Чоме, приготвили „Чомачката“ да разпориш мрежата!“. Няма да забравя как в един двубой с националния тим такъв удар нанесе по топката, че тя едва не счупи гредата. Напречният дирек буквално се разтресе. Сигурно е летяла с над 150 километра в час! Бих се радвал, ако и днес има такива като него. Ама…

Сега се радвам, че ще бъдем отново заедно на терена. Надявам се най-после да получа някой фамозен пас от него, за да се разпиша във вратата. Чакам го вече толкова години – да ми сложи топката на крака или на главата с прекрасно извеждане от 30-40 метра“, разказа пред „Блиц“ Марто Петров.

Бенефисът започва в 16:00 часа с феноменално изпълнение на Валя Балканска и 44 родопски каба гайди – заради №4, с който Краси Чомаков играеше. В 18:00 е и мачът между сборните отбори от звездите на Марица и ЦСКА.

Подобни статии

Top