Марцели Богуславски спечели 4 етап от Обиколката на България - DC news

Марцели Богуславски спечели 4 етап от Обиколката на България

От българите най-напред финишира Венцислав Венков от националния ни отбор – на 6 секунди след поляка, утре е последният етап

С финален спринт полякът Марцели Богуславски от отбора на Мазовше спечели четвъртия етап от Обиколката на България.

За 24-годишния Богуславски това е втора победа на българска земя, след като той триумфира и в пролога, с който бе даден старт на 69-ото издание на Обиколката. Полякът измина дистанцията от 138,8 километра от Сливен до Бургас за 3 часа, 18 минути и 18 секунди, като измъкна успеха в последните метри.

Втори с изоставане от една секунда остана лидерът в генералното класиране Франческо ди Феличе от тима на Галина Екотек Лукини. Това бе напълно достатъчно на италианеца, за да запази жълтата си фланелка. Трети с равно време с това на Ди Феличе остана друг поляк – Патрик Стош от тима на Востер.

От българите най-напред днес финишира Венцислав Венков от националния отбор на България, който остана на 6 секунди от резултата на Богуславски.

Лидер в класирането при катерачите е французинът Алекси Герен от австрийския отбор Форарлберг, а при спринтьорите зеленото трико облече унгарецът Жолт Ищлщекер от Епронекс.

Обиколката на България завършва в четвъртък със 159-километровия етап от Чирпан до Момчилград, който с обща денивелация от над 2200 метра.

Подобни статии

Top