Машинките от пловдивските автобуси са продали над 500 билетчета до 8,30 часа

От днес тръгна закупуване на билети за пътуване в градския транспорт на Пловдив от автоматите във всички автобусни линии едновременно

10 апарата за билети в автобусите са залети с вода и в момента не функционират. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков тази сутрин. Фирмите, където е констатирано това са „Хеброс бус“ АД и „АВТОТРАНС 2000“ ООД. Той припомни, че съгласно договорите апаратите са предоставени на отговорно пазене и по- конкретно – превозвачите носят отговорност за опазване целостта на активите (апаратите, валидаторите и GPS оборудването в автобусите), като трябва да полагат грижи като добър стопанин за тяхното запазване пред запазването на своите вещи.

Припомняме, че от днес пътниците в градския транспорт трябва да си взимат билети от машините на спирките или в самите автобуси, а не от кондукторите или от шофьорите, както беше до вчера. Автоматите в автобусите работят с монети от 10 стотинки до 1 лев и трябва да се пусне точната сума, тъй като ресто не се връща. От тях могат да се закупят 3 вида билети: за еднократно пътуване – 1 лв.; за пътуване с прекачване в рамките на 1 час – 1,50 лв.; еднодневен билет за всички линии за един календарен ден – 4 лв.

За първи път Община Пловдив пуска закупуване на билети за пътуване в градския транспорт от машините във всички автобусни линии едновременно. Всеки един от апаратите и валидаторите на карти е предварително проверен и работи безотказно.

1 2

Подобни статии

Top