Мащабна акция на полиция и прокуратура по пътищата на Пловдив и областта тази нощ

Задържани са много пияни шофьори, двама опитали да подкупят униформените

Пловдивската полиция проведе мащабна специализирана акция за установяване на нарушения по Закона за движението по пътищата и по линия на наркоразпространението под ръководството на Окръжна прокуратура тази нощ. За проверките са ангажирани служители на специализирани полицейски сили, пътна полиция и районните управления, проверени са 1400 автомобила и 1700 лица на територията на Пловдив и областта. Съставени са 120 акта и 126 фиша.

Служителите са установили 26 души, които са шофирали след употреба на алкохол. В 10 от случаите дрегерът е отчел над 1,2 промила. При останалите 16  от нарушителите употребения алкохол е бил под 1,2 промила.

На територията на три от районните в града, а също в Карлово и Труд, са задържани водачи, шофирали след употреба на наркотични вещества и техните аналози.

Справката за водачите, шофирали след употреба на алкохол, отчита най-много нарушения на територията на областта. В Пловдив – на територията на Второ районно, е установен и задържан водач с над 2, 53 промила. В Първомай нарушителите са трима, като при двама от проверените дрегерът е отчел 1, 43. Двама са шофирали в нетрезво състояние и на територията на Труд- с отчетени 1,60 и 1,75 промила. На територията на Стамболийски и Раковски пробите на водачите са показали над 1,8 промила,а в Хисаря-2,08.

В рамките на проверките на 26 от водачите са съставени актове за неизползване на обезопасителен колан, констатирани са 5-ма неправоспособни, а 6 моторни превозни средства са били без застраховка гражданска отговорност.

С цел да избегнат наложените санкции, двама от нарушителите са се опитали да дадат подкуп на полицейски служители, за което са започнати досъдебни производства.

В Пловдив, на територията на Първо РУ, едно лице е задържано и за хулигански прояви, изразяващи се в агресивно поведение към служителите на реда.

Подобни статии

Top