Мащабна чистка в Ботев!

Хората на руския милиардер Антон Зингаревич махат поне 10 футболисти, малцина ще останат

Масова чистка се задава в Ботев (Пловдив). Тя ще е по настояване на новите собственици на клуба. Както е известно, руският бизнесмен Антон Зингаревич се очаква да придобие „канарчетата“, като вече е започнал одит, а за 8 януари е предвидено извънредно Общо събрание.

Интересното е, че в екипа на Зингаревич има анализатори, които следят от известно време играта на отбора. Според техния анализ в тима трябва да бъде направена тотална чистка. И ако всичко е наред и Ботев има нов собственик, се очаква поне 10 футболисти да бъдат освободени, пише plovdivnews.bg. Единствените сигурни за местата си в отбора са Тодор Неделев, Атанас Илиев, Димитър Тонев и Кристиан Добрев, както и някои юноши.

Зингаревич е бил категоричен при срещата си със сегашния държател на акциите Сдружение ПФК Ботев, че на този етап Неделев няма да бъде продаван, като това ще се случи най-вероятно през лятото. До тогава около него ще се гради новият тим.

„Жълто-черните“ ще имат и нов старши треньор. В момента временно начело на отбора е наставникът от ДЮШ Стефан Стоянов.

На Ботев му остава още един двубой – отложеният с Лудогорец на 20 декември. След това тимът ще бъде разпуснат в почивка. Аут за тази среща е капитанът Таодор Неделев, а голмайсторът Атанас Илиев е под въпрос.

Двамата, ако не бъдат продадени при изгодна оферта, със сигурност са от футболистите, които ще останат и при новия собственик.

Подобни статии

Top