Масирана акция на КАТ за неплатени глоби

Акцията продължава до 6 май

Специализирана полицейска операция, чийто акцент са невръчените електронни фишове и неиздължените в срок задължения по Закона за движението по пътищата, провежда КАТ. Акцията вече е в ход и ще продължи до 6 май, неделя, съобщава пресцентърът на МВР.

Екипи на Пътна полиция ще бъдат разположени по пътищата в цялата страна и най-вече по шосетата, водещи към граничните контролно-пропускателни пунктове. Освен водачите, проверки за невръчени фишове, ще се извършват на пътниците, които притежават свидетелства за управление на МПС.

От КАТ напомнят на водачите, че от 21 януари 2017 г. в чл. 171, ал. 1 има (и е в сила) нова точка „д“, според която е предвидена принудителна административна мярка – временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство (шофьорска книжка) на водач, който управлява моторно превозно средство с наложено наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане. В такава ситуация свидетелството се отнема до заплащане на дължимата глоба. Това може да стане по два начина – онлайн от сайта на МВР или в офис на банка.

В проверките са включени и служители на Агенция „Пътна инфраструктура“, които ще следят за винетки.

Подобни статии

Top