Масирана акция на полицията в магазини в общините Раковски и Стамболийски

Различни търговски обекти са били проверени вчера на територията на РУ-Стамболийски и РУ – Раковски

Специализирана полицейска операция за предотвратяване и пресичане на престъпления от общ характер и административни нарушения при търговия, съхранение и доставки на стоки и предлагани услуги бе проведена вчера от служители на районните управления в Стамболийски и Раковски. В екипите са участвали и представители на ТДНАП и ОДБХ. Съвместните проверки са обхванали търговски обекти в определени квартали на населените места, за които постъпва информация за нерегламентирано разпространение на стоки без български бандерол.

На територията на Община Стамболийски инспекции са извършени в 9 магазина за хранителни стоки, 4 от които в административния център, по два в Перущица и  Триводици и един в Ново село. Служителите на ТДНАП и ОДБХ са констатирали различни нарушения, за които има съставени 2 акта и 9 протокола. В районното управление е образувана преписка за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК срещу собственичка на незаконен павилион в Кричим, от където са иззети 380 къса цигари без български бандерол.

При паралелни проверки в Раковски и селата Върбен и Стряма са установени несъответствия в касовата наличност на два хранителни магазина, трети е бил без фискално устройство и регистрация по Търговския закон, а в четвърти се предлагали за продажба безакцизни цигари. По случите е взето административно отношение от инспекторите по приходите и безопасността на храните.

В рамките на акцията полицейските служители са осъществили засилен пътен контрол. Проверени са общо 38 лица и 23 МПС. По Закона за движение по пътищата са съставени 10 акта и 5 глоби с фиш. Издадени са и 3 протокола по Закона за МВР.

С полицейски заповеди са задържани 36-годишен мъж за шофиране под въздействие на наркотици и 34-годишна жена за притежание на амфетамин. По случаите са образувани бързи производства.

Top