Масирана акция срещу незаконните гонки в Пловдив тази нощ

Глобите срещу нарушителите стигат до 5000 лв.

Масови проверки срещу незаконните гонки и дрифтове се проведоха тази нощ от Пътна полиция в Пловдив. Акцентът е поставен върху всички проблемни зони в града, най-вече големите булеварди и възлови кръстовища, за които до момента имаше сигнали за проведени нерегламентирани автомобилни състезания, съобщи NOVA.

Шумните дрифтове и състезания обикновено започват около и малко след полунощ. Сред най-често използваните за гонки булеварди е Асеновградско шосе, привлекателен за дрифтиране пък е районът около МОЛ Пловдив.

„С особено внимание приемаме всяка информация, която ни се подава. Когато получим сигнали за подготовката и провеждането на нерегламентирани състезания, реагираме незабавно“, поясни говорителят на Пътна полиция Ботьо Гиргинов. По думите му подобни акции срещу нелегалните гонки се провеждат на територията на цялата област.

Често проверяващите използват любителски кадри и видеоматериал от камерите за видеонаблюдение в града под тепетата.

Глобите са сериозни, уточни Гиргинов. Участниците в подобни гонки може да бъдат глобени до 3000 лв. и да им бъде отнета шофьорската книжка за една година. При повторно нарушение глобата скача до 5000 лв., а свидетелството за правоуправление се отнема за три години.

От „Пътна полиция” отчитат спад с 81 катастрофи от началото на годината в сравнение със същия период на 2018-та. Загиналите са с девет по-малко, а ранените със 103.

Снимка: NOVA

Подобни статии

Top