Масирани проверки на шофьори в Пловдив, глобиха 315 души

Извършени са 1138 проверки на водачи и пътници

154 акта за неизползване на колан са съставени само за 4 часа при проверки на полицията в Пловдив, съобщиха от ОДМВР. Санкциите са наложени по време на полицейска операция с акцент контрол над водачи и пътници на МПС по спазване на правилата за използване на обезопасителни колани и системи, която се проведе в рамките на днешния ден.

Участие в акцията са взели 126 униформени служители. В рамките на 4 часа са извършени 1138 проверки на водачи и пътници. Констатирани са 315 нарушения по Закона за движение по пътищата и е образувано едно досъдебно производство за управление на МПС под въздействието на алкохол. С техническо средство е отчетено, че мъж от гр Раковски е управлявал автомобила си след употреба на 1.78 промила.

За установени административни нарушения служителите на реда са съставили 168 акта и 119 глоби по фиш.

В хода на работа е установен водач, управлявал нерегистрирано МПС, като за нарушението по Закона за движение по пътищата е съставен акт. 15 са водачите, използвали мобилен телефон по време на управление на МПС, а в 6 от случаите проверените автомобили са били с техническа неизправност.

16 от шофьорите са глобени за нередовни пътни документи, а при 5 от проверените лица зад волна е приложена принудителна административна – временно отнемане на шофьорските книжки, поради неплатени глоби за предишни нарушения, извършени от водачите. Само трима от пътниците в проверените автомобили са били без поставен обезопаситен колан. По време на акцията са връчени 89 електронни фиша на водачи и пътници за вече извършени от тях нарушения.

Подобни статии

Top