Масов бой в Шекера по обяд, ромски фамилии се налагаха яко, пет патрула ги разтърваха - DC news

Масов бой в Шекера по обяд, ромски фамилии се налагаха яко, пет патрула ги разтърваха

В сбиването участвала и 43-годишна жена, трима са с наранявания

Новата година започна със сбиване на група от 9 души на улица „Кипарис“ в Шекер махала, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Сигналът за конфликт между жители на квартала е получен днес в обедните часове. При пристигане на посоченото в съобщението място, автопатрул на Трето РУ установява участници в скандал и ги предупреждава, разяснявайки им какви могат да бъдат предприетите действия по Закона за МВР.

Малко след като служителите на реда напускат адреса, на тел. 112 е получен нов сигнал за сбиване на по-голяма група роми. На място са изпратени 5 автопатрула със служители на различни полицейски управления, които установяват две групи, участвали в сбиването.

Трима от участниците в първата група: 43-годишния Асен Т., Калинка М. – на 47 години и 21-годишния Ахмет М. са прегледани в УМБАЛ “ Свети Георги“ и е установено, че Ахмед М.е със счупване на лакът и пръст на лявата ръка, а жената и по-възрастният мъж са само с охлузни рани в областта на крайниците.

Участниците в скандала от другата група са от една и съща ромска фамилия – шестима мъже на възраст между 27 и 50 години. След извършен медицински преглед на най-младия мъж от групата е установена травма в областта на главата.

Всички побойници са доведени в Трето РУ и ще бъдат задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР, а на мястото на сбиването извършва оглед разследващ полицай.

Работата по случая продължава група при Трето РУ. В района има засилено полицейско присъствие, но няма напрежение.

Подобни статии

Top