Масов бой в Шекера снощи, арестувани са 9 души

Явно алкохолът им е дошъл в повече, защото започнал лют спор, а после и яростен побой

Масов бой е имало снощи в пловдивската Шекер махала, съобщиха от полицията. Около 21.00 ч. е получен сигнал за сбиване на голяма група побеснели роми.

Ченгетата реагирали светкавично и на място заловили девет мъже, които участвали в боя. Всички те са арестувани за 24 часа, образувани са 9 преписки, съставени са им актове по Указа за борба с дребното хулиганство.

Днес всички роми бяха конвоирани до Районен съд Пловдив за разглеждане на делата. Наказателните състави наложиха на нарушителите задържане в структурните звена на МВР за срок от 2 до 5 денонощия. Мъжете са на възраст между 26 и 54 години, всички са от Пловдив.

2 денонощия  ще остане в ареста 47-годишен мъж. Други шестима, на 31, 33, 37, 39 и 54 години, ще лежат в ареста за три дни. За пет дни зад решетките пък остават младеж на 26 години и 38-годишен мъж.

Снощи циганите се запили на улицата. Явно алкохолът им е дошъл в повече, защото започнал лют спор, а после и яростен побой.

За да не останат по-назад, жените на побойниците започнали да хвърлят една срещу друга буркани със зимнина, камъни и да сипят люти клетви. Само скорострелната реакция на полицаите предотвратила мелето да завърши със смърт.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top