Масов протест и автошествие в Пловдив срещу системата

Масови протести се очакват днес в Пловдив.

Това става ясно от публикации в социалните мрежи. Сборният пункт на протестиращите, които ще участват в протестите в София, ще бъде в 8.00 ч. на входа на града откъм Пазарджик. Те ще се съберат с групата протестиращи от Пазарждик и ще заминат към столицата.

Автомобилното шествие в Пловдив ще започне в 9.30 ч., като сборният пункт отново е на бул. „България“. Оттам автоколоната ще продължи по бул. „Васил Априлов“, а след това ще завие наляво по бул. „Шести септември“. После автошествието ще продължи по булеварда и след кръстовището на Чифте баня, а на кръговото с бул. „Източен“ ще завие надясно по посока бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ще продължи до кръстовището с бул. „Христо Ботев“.

След това протестиращите ще завият към Военна болница и ще продължат до Централна гара. Оттам ще завият надясно по ул. „Иван Вазов“, която е крайната точка на протестното шествие.

Оттам протестиращите ще отидат до общината, където недоволството срещу системата ще продължи.

Във връзка с постъпило уведомление от Община Пловдив за организирани протестни действия в града от ОДМВР-Пловдив съобщават, че времето от 8.00 ч. до 13.30 ч., са възможни затруднения в движението по горепосочения маршрут.

За недопускане на допълнителни затруднения и гарантиране безопасността на движението водачите на МПС се призовават да избират обходни маршрути в посочения времеви интервал, да се движат с повишено внимание и да се съобразяват с разпорежданията на полицейските служители при въвеждане на временната организация на движението.

Подобни статии

Top