Масови проверки по линия на битовата престъпност в Раковски

Акцията обхвана и безопасността на движението. От полицията обявиха резултатите

Специализирана полицейска операция по линиите на конвенционалната престъпност и безопасност на движението проведоха през изминалото денонощие служители на районното управление в Раковски, съобщиха от ОДМВР Пловдив. Проверени са 130 лица и 78 моторни превозни средства.

В рамките на операцията по Закона за движение по пътищата са съставени 48 АУАН. Сужителите са установили 9 души с неизрядни лични документи, двама от проверените са били с увредени такива. Припомням, че за непредставяне на документ за самоличност предвидената в закона глоба е от 50 до 300 лева. Санкцията за повредени документи е от 30 до 200 лева.

Иззето е и ловно оръжие на мъж, който  го е транспортирал не по надлежен ред. Нарушителят е санкциониран с глоба.

През двете денонощия са проверени петима криминално проявени по линия грабежи и кражби. За различни престъпления в районното полицейско управление са задържани още 6 души. Бързо производство е започнато срещу установен водач на МПС. 61 – годишния мъж от гр. Брезово – по професия шофьор на линейка, е установен да управлява личния си автомобил след употреба на алкохол и 1, 68 промила.

19- годишен младеж е прекарал денонощие в ареста заради това, че държи в себе си марихуана.  Положителен резултат за употреба на наркотични вещества е отчел драг чек тест и на 25- годишна, управлявала „Рено клио“. Жената е държала в себе си и амфетамин.

На 12-ти януари в Районното е получен сигнал за извършена кражба на дизелово гориво от петролната база в с. Белозем. При незабавни действия, служителите са задържали трима мъже на възраст 20, 22 и 30 години от същото населено място. Те са успели да източат около 200 литра дизелово гориво от влакова композиция на базата.

При проверките на питейните и увеселителни заведения не са констатирани нарушения. Все още остава затворен клуб „Маскарад“ в Белозем заради липса на разрешително за удължено работно време.

Подобни статии

Top