Масово сбиване едва не доведе до безредици в Кричим

Полицията  предотврати безредици между роми в Кричим,

съобщи в личния си фейсбук профил кметът на общината Атанас Калчев. Служителите на реда са се намесили навреме в нощта на 21 срещу 22 септември в масово сбиване в кв. „Крайречен“ и не са допуснали разрастването на сбиването в масови безредици, кръвопролития и жертви сред живущите в квартала.

При боя има и пострадали, уточни градоначалникът. Унищожено е също движимо и недвижимо имущество.

Помощ на полицията за овладяване на ситуацията са оказали и жители на квартала.

Вижте пълния пост на кмета Атанас Калчев:

В качеството ми на кмет на община Кричим изказвам благодарност за бързите, адекватни и професионални действия на ръководството на РУП на МВР гр. Стамболийски и на всички полицейски служители, които са взели участие в предотвратяването на безредици по повод възникналото масово сбиване в нощта на 21.09 срещу 22.09.2018г. в кв. “Крайречен” в гр.Кричим.

Независимо от факта, че има леко пострадали, унищожено движимо и недвижимо имущество, полицейските служители не са допуснали разрастването на сбиването в масови безредици, кръвопролития и жертви сред живущите в квартала.

Поздравявам също и жителите на кв. “Крайречен”, които доброволно са взели участие в овладяването на кризисната ситуация и са оказали съдействие на органите на реда.
Като кмет и като човек, препоръчвам на участниците в сбиването, на техните роднини, близки и приятели да се въздържат от лични отмъщения и други самоуправни действия. Правоохранителните органи са предприели всички необходими действия по установяване лицата предизвикали масовия побой.

Държа да подчертая, че ръководството на община Кричим по никакъв начин – било то с действия, бездействия или мълчание, няма да толерира този вид поведение, което провокира вътрешно етническо напрежение в кв. “Крайречен”. Ще направим всичко необходимо съвместно с органите на реда като предприемем всички възможни действия по законосъобразност и целесъобразност за неутрализирането на подобен вид противообществени прояви с цел гарантирането на спокойствието, правата и свободите на гражданите на община Кричим, без значение от религиозната им или етническа принадлежност.

Нека не забравяме, че живеем в правова държава и спазването на правилата и общоприетите норми на поведение са задължение на всеки нейн гражданин, без значение на пол, религиозна или етническа принадлежност.

Още веднъж изказвам своята благодарност на ръководството и служителите на РУП на МВР, гр. Стамболийски за проявения висок професионализъм!

Подобни статии

Top