Математическата гимназия отива при езиковите на Пазарджишко шосе

Строят ново крило на Хуманитарната гимназия

Две нови училища ще бъдат изградени през тази година в Пловдив, съобщи по време на пресконференцията за проектобюджета за 2020 година кметът Здравко Димитров. Предстои да бъде проектирана и изградена нова сграда за Математическата гимназия а също и ново крило на хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“.

За новата сграда на Математическата гимназия е предвиден терен зад хотел „SPS“ в  „Тракия“, припомни Зико, но допълни, че има и друго предложение – елитното училище да бъде изнесено на общински терен на бул. „България“, до езиковите гимназии – ЕГ „Пловдив“ и ЕГ „Иван Вазов“.  Така в този район щял да се оформи чудесен кампус, а и училищата щели да ползват взаимно базите си.

За изграждането на двете сгради ще се търсят допълнителни средства, посочи и ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов.

153 млн.лв. в Бюджет 2020 за образование

Образованието е приоритет в проектобюджета за 2020 година, подчерта Здравко Димитров. По думите му за тази година са предвидени 153 милиона лева за това перо. По-голямата част от тях идват от държавата, а общината ще дофинансира с 15 милиона лева.

„Пловдив ще продължи да е водещ образователен център, поставя се акцент на иновации в класните стаи“, заяви и зам.-кметът по образование. Според него основния приоритет бил всички училища да преминат на едносменен режим. До момента от общо 52 училища в Пловдив, все още в 20 се учи на две смени.

1 2

Подобни статии

Top