Мая Бежанска, Живко Джуранов и Петър Влайков четоха „Приказки за лека нощ“

За старт на фестивала TheatAir 2020

„Пощенска кутия за детски приказки“ на Гери Турийска гостува за първи път на фестивала TheatAir 2020. Най-малките любители на добрите истории, техните родители и почитатели от най-различни възрасти напълниха в петък вечер двора на Държавен куклен театър – Пловдив, където се намира новата Открита сцена в града под тепетата; разбира се – при спазване на всички противоепидемични мерки.

Талантливите и забавни актьори, които разсмяха искрено до сълзи малки и големи – Мая Бежанска, Живко Джуранов и Петър Влайков, четоха „ПРИКАЗКИ ЗА ЛЕКА НОЩ“.

Преди началото на събитието с поздрав към публиката се обърнаха директорът на Държавен куклен театър Пловдив Петър Влайков и заместник-кметът по култура на община Пловдив Пламен Панов. Така неформално бе отбелязано и началото на 3-дневния фестивал, който продължава с интересна и атрактивна програма до неделя, 6-ти септември, когато е и празникът на града под тепетата.

Заместник-кметът Панов поздрави организаторите на феста – СНЦ „МКТФ „Двама са малко – трима са много“ и  ДКТ- Пловдив, заради това, че и тази година, въпреки пречките и трудностите заради пандемията,  фестивалът TheatAir отново намери път към своята публика.

На свой ред директорът на театъра Петър Влайков, преди да се заеме с четеното, сподели искрената си вяра в това, че най-добрият начин да бъдем над ежедневните проблеми, над трудностите и над всичко, което ни разделя е да повдигнем духа си чрез радостта от споделеното изкуство.

TheatAir е едно невероятно събитие, събрало артисти от най-различни изкуства – театър, цирк, музика и магия, които радват и удивляват на различни локации на открито в центъра на Пловдив. Фестивалът за улични изкуства TheatAir 2020 е част от Културния календар на града за 2020 година, а мотото тази година е „TheatAir  – полети!“.

Подобни статии

Top