Мая Манолова: Борисов беше изолиран два месеца в джипа си с Горанов и Нанков

Изявленията му са паник атака и посттравматично разстройство, категорична беше Манолова

„Паник атака и посттравматично разстройство“. Така определи Мая Манолова думите на Бойко Борисов преди два дни пред журналисти, че му се е молила да стане омбудсман в интервю в сутрешния блок на bTV.

„За всеки свободен пост тя се е явявала, само за директор на това счупено училище не е кандидатствала. Ама сега, като открием новата сграда, сигурно ще дойде. Тя не е единствена, камо ли пък за жена да кажеш, че е единствена, това е смешно“, коментира премиерът заявката на Манолова, че е единствена алтернатива на управлението.

Ето какво отговори Мая Манолована въпросите на водещия Антон Хекимян по повод изявлението на премиера:

– Г-жо Манолова, молили ли сте се на Борисов да станете омбудсман?

– Това е паник атака и посттравматично разстройство, за което говориха психолозите. В резултат на COVID-19, в резултат на изолацията. Той наистина беше изолиран два месеца в джипа с Горанов и Нанков и стига до подобни панически действия и изказвания. 

– Ама вие не сте психолог, за да правим психопортрет на…

– Ами то се вижда. Това според вас адекватно изказване ли е на отговорен политик, на премиера на българската държава? Това е човек, от когото гражданите се страхуват, който е притеснен и с основание протестират под прозорците му. Психолозите обясниха много подробно, какви са последствията от COVID-19. Ето ги последствията!

– Молили ли сте г-н Борисов да станете омбудсман?

– Как за една година този човек не измисли нещо друго? Повтаря като папагал едно и също, на което отговорих десетки пъти в кметската кампания. Това, което се налага десетки пъти да му припомня и да го попитам е: Г-н Борисов, как вие ме молихте да не се кандидатирам за кмет? Какво се опитвате да ни обещавате? Ами той ги загуби изборите в София!

Г-н Борисов ме молеше, увещаваше ме да не се кандидатирам за кмет, защото знаеше какво ще се случи на изборите. Той загуби вота на гражданите, въпреки милионите, въпреки че впрегна целия подземен свят. Ъндърграундът беше впрегнат да играе на изборите. 

– Кажете все пак, да изчистим този въпрос!

– Имах разговори с Борисов, Цветанов, С Радан Кънев, Зеленогорски, с Кунева… Миналата седмица беше избран омбудсман, подкрепен от БСП. Това е човек от моя екип – зам.-омбудсманът Дияна Ковачева. Това означава, че депутатите одобряват работата на омбудсмана. Всъщност БСП подкрепиха миналата седмица омбудсман, предложен от ГЕРБ. 

Да, не съм се кандидатирала за директор на училище, нито за главен секретар на Румен Петков и за депутат от НДСВ. Но също така не съм била охранител на Бойко Борисов, не съм била агент на ДС, не съм била ортак с петролни босове и хора от подземния свят. Биографията ми е ясна и публична и с моите плюсове, и с моите минуси. Но всичко е пред хората. Така че, не ме търсете във вашите задкулисни договорки, Борисов!

– Участвала ли сте в други договорки?

– Не, не съм участвала. Аз може да съм правила грешки, но всичко е било публично и ясно. На протеста, пред хората. Не участвам в уйдурми, не участвам в договорки зад гърба на българските граждани. Затова, казвайки, че с гражданите тръгваме на избори, ние обявихме нашите 19 мерки. Ние не искаме властта заради самата власт, а защото правителството не се справя.  

„В момента не правя партия и не се занимавам с партийно строителство. Тръгвам из страната, за да чуя хората и да кажем ясно, че икономическите мерки на това правителство не стигат до обикновения човек. Че Бойко Борисов продължава да пилее парите на българските данъкоплатци. Ще поискаме ревизия“, коментира още пред bTV Манолова, след като на седящ протест пред МС преди няколко дни поиска оставка кабинета, ревизия на властта и направи заявка за връщане в политиката.

Тя анонсира план за възстановяване на загубите от COVID-19 с 19 мерки за 19 месеца и заяви, че времето на това управление вече е изтекло. Утре тя ще представи този план в Пловдив.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top