Майката на пребитото до смърт 3-годишно момченце в Асеновград иска 200 бона кръвнина

Малинка Йорданова разказва, че детето издъхнало в ръцете й

Приятелят ми започна да бие моя син Ангелчо, защото плачеше. Удряше го с ръце. После детето повръщаше и умря в ръцете ми. Той се закани, че ако кажа нещо, ще ме утрепе. Заплаши ме с нож. Това разказа  Малинка Йорданова – основен свидетел по делото срещу убиеца Митко Михайлов. Разпоредителното заседание се проведе днес в пловдивския окръжен съд, а процесът ще стартира на 20 май.

Според обвинението на 9 март миналата година Михайлов умишлено е умъртвил заварения си син след зверски побой и се е заканил на майката с убийство. Двамата са живеели на семейни начала в Асеновград от няколко месеца.

В залата днес майката предяви граждански иск срещу него за 200 000 лева. Молби за още 90 000 лв. обезщетение бяха внесени от името на родния баща на Ангел и бабата и дядото. Таткото не присъства на делото. Близките му обясниха, че е във Франция заедно с по-голямото си дете от Малинка.

„Тя е изживяла истински кошмар. Позвънила е на Спешна помощ, но когато лекарите са дошли, детето вече е било мъртво. Побоят е бил жесток – имало е строшени ребра, вътрешни разкъсвания и кръвонасядания по цялото тяло„, заяви адвокат Пламен Бонев, който защитава интересите на майката в процеса.

По думите му лекарят от линейката е сигнализирал полицията, като видял травмите на момченцето.

Източник и снимки: 24plovdiv.bg

Top