Майката на Жоро Плъха: Родих го на 13, сега гледам детето му (СНИМКИ)

Делото срещу д-р Иван Тодоров от УМБАЛ „Пловдив“ тръгна за втори път

За втори път тръгна днес делото срещу рентгенолога от УМБАЛ „Пловдив“ д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Джевизов с прякор Плъха. Процесът срещу лекаря, който застреля преди две години и половина крадеца пред гаража си, тръгна по общия ред с разпит на свидетели.

Рентгенологът обяви в началото, че ще даде показания след като минат всички свидетели и вещи лица. Днес в съдебната зала първо бяха разпитани бащата и майката на Плъха – Златка Атанасова и Димитър Джевизов.

Делото срещу д-р Иван Димитров за убийството на Плъха тръгва по общия ред (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пред съдебния състав майката на Плъха разказа, че  разбрала за смъртта му от полицията на следващата сутрин – 2 март. Тогава, към 6.00 ч., униформени дошли в къщата й в кв. „Изгрев“ и я питали къде е синът й. Тя извикала два-при пъти, но не получила отговор от Плъха, който видяла за последно предната вечер,  към 21.00 ч., когато той тръгнал да излиза. Златка обясни, че не знаела къде отива синът й. По думите й той живеел в съседство с жена си, от която имал 6-месечно бебе. Малкият Али вече станал на три години, обясни баба му, която го отглежда, тъй като,  майката избягала и изоставила детето си.

Плъха имал още двама сина – Ангел и Асен, но Златка не успя да каже как се казват другите две жени, с които е имал връзки синът й. Тя добави, че двете деца не били при нея, а при майките си, но тя не ги познавала.

Бащата на Плъха – Димитър, въпреки затрудненията в говора си обясни, че е разведен и че живял със Златка само 11 месеца. По нейните думи тогава тя била 13-годишна и след като се разделили с Димитър, се оженила повторно.

След близките на Плъха беше разпитан чичото на д-р Димитров – Димо Тодоров.

Той е съпруг на леля му Цветанка, която била онкологично болна и затова не могла да дойде в съдебната зала. Тодоров разказа, че във фаталната нощ – на 1 срещу 2 март 2018 г., си легнал към 23.00 ч. Малко преди 2 ч. станал, чул, че вратата към двора се лашка, но помислил, че докторът се прибира от нощно дежурство. После пак си легнал и тъкмо заспивал, се стреснал от 2-3 изстрела. Той и жена му излезли на терасата на първия етаж, която обаче не гледала към гаража. Чули гласа на лекаря да вика: „Стой, стой стой!“, а след това чули друг мъжки глас, който извикал „Ау!„. Съпругата на Тодоров се навела през терасата и попитала племенника си защо не е извикал полиция. След това д-р Димитров им казал да се прибират и възрастният човек се прибрал и си легнал, тъй като бил уморен.

„На другия ден бях на работа и чак следобед разбрах за случилото се“, поясни той. Единственото, което видял, била метална табела, която се виждала от тяхната тераса. Едва след това разбрал, че срещу племенника му са хвърляни ножове и табелата от жена си. Тя му казала също, че д-р Димитров имал порезна рана.

Впоследствие съдът разпита също лекарката и сестрата от Спешна помощ, които са намерили тялото на Плъха. Те разказаха, че са получили съобщение за човек в безпомощно състояния около 7.00 ч. сутринта. Той бил върху капака на кола, като не давал признаци за живот. Лекарката – д-р Веселина Танина обясни, че констатирала смъртта му на мъжа, а когато се опитала да го съблече, видяла червено-ръждиви петна по дрехите му. Тогава казала на шофьора на линейката да извика полиция. Видяла и нож пред автомобила, на който лежал мъжът, но ножът бил чист.

1 2

Подобни статии

Top