Майката, убила 8-годишната си дъщеря в Желязно, остава зад решетките - DC news

Майката, убила 8-годишната си дъщеря в Желязно, остава зад решетките

Пловдивският окръжен съд задържа под стража жена, обвинена в убийството на малолетната й дъщеря

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Лиляна Халкалиева, която уби по особено жесток начин 8-годишната си дъщеря Вилияна, а после се самонарани. Това съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд.

Спрямо 30-годишната жена е повдигнато обвинение за умишлено причиняване смъртта на малолетно лице, което е рождена дъщеря на извършителя.

Халкалиева е привлечена към наказателна отговорност за тежко умишлено престъпление – убийство, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Повдигнаха обвинение на майката, убила 8-годишното си дете в Желязно

Съдът прецени, че  събраните до момента еднопосочни доказателства са единодушни в подкрепа на извода за наличие на обосновано предположение за съпричастност на младата жена към деянието, за което е привлечена към наказателна отговорност.

Съдът намери, че при мярка, различна от задържане под стража, има реална опасност от извършване на престъпление, като прецени, че към този процесуален момент се налага обвиняемата тя да бъде под постоянен надзор, какъвто осигурява именно тази най-тежка мярка за неотклонение.

Делото за разглеждане на искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо  Халкалиева се проведе в  изнесено съдебно заседание в лечебното заведение, където обвиняемата е настанена, предвид обстоятелството, че след деянието се е самонаранила.

Определението не  окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 9 юни от 10.00 часа.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top