Майки на протест срещу двусменен режим в училище

Родители на деца

от пазарджишкото ОУ „Христо Смирненски“ излизат на протест пред общината в града. Митингът ще бъде от 8,30 часа, когато започва работното време на ведомството.

Поводът е планираното преместване на около 200 ученици от всички класове на близкото училище „Христо Ботев“ заради предстоящ мащабен ремонт, предава Дарик. 

Миналата седмица недоволните започнаха със събиране на подписка с над 90 имена и предупредителни изявления срещу очакваните промени. В текста на документа, внесен в Регионалното управление по образованието, майки и бащи изразяват притесненията си, че така ще се стигне до сериозни сътресения в нормалния учебен процес. Предвидено е децата да учат на две смени. Това налага часовете да бъдат намалени с по 10 минути.

Междучасията ще са само по 5 минути – прекалено кратки за малчуганите от началния курс. Двойното увеличаване на децата пък вероятно ще доведе до влошаване на дисциплината и риск от агресия и насилие. Най-големите тревоги са, че при инцидент или бедствие евакуацията ще бъде по-трудна и по-бавна, а това поставя в опасност живота и здравето на учениците, посочено е още в декларацията.

1 2

Подобни статии

Top