Майки с деца на Бунарджика: Нелепо беше! С куче може, с дете – не (СНИМКИ)

Майките: Децата трудно разбират, че не могат да излязат навън

С падането на забраната за разходки в парковете в Пловдив, много майки изведоха днес децата си, за да подишат въздух и да поиграят и потичат в градините под тепетата. Поне десетина майки с деца и семейства имаше около 11.00 ч. днес на Бунарджика, видя репортер на DCNEWS. Децата – основно на по 2 до 4-5 годинки, тичаха и караха колелета по основната алея и в пространството пред паметника на Васил Левски.

„Много сме доволни, че можем да ги разходим, децата се радват“, обясни една от майките. Тя разказа, че живее в къща и има двор, където момченцето й, което е на около 3 години, играе, затова не усетили толкова забраната за посещение на парковете досега. „За съжаление няма как да играем на катерушките. Попита ме моят син сутринта, аз му обясних, че не може, прие го. Но това, да не може да се извеждат децата в парка беше пълен абсурд. В Пловдив в момента е чист въздухът и е много приятно, особено за децата“, обясни младата жена.

„Прекрасно се чувстваме!“, радва се друга майка. По думите й за момченцето й било много трудно да разбере, че не може да излезе навън.„Знаете, че за малките деца имунитетът се гради именно с разходките, силната храна, но седенето вкъщи беше много трудно. Като повечето хора в Пловдив и ние живеем в апартамент. Той непрекъснато искаше да излиза, той е дете, което от раждането никога не е било вкъщи. Сложно беше, но слава Богу да бъдем позитивни и оптимисти, нещата ще се оправят. Мисля, че просто ще свикнем да живеем по този начин и като спазваме всички правила, както казват органите на реда, мисля че нещата ще са добре“, надява се тя.

Някои майки обясняват, че изобщо не са спирали да разхождат децата си. Не в парка, но по улиците или край блока, в който живеят. „Нелепо е да не може да си извеждаме децата, а да можем кучетата“, възмущава се млада жена. Тя беше с момиченцето си на чешмичката край паметника на Левски. Обясни, че дъщеря й Алиса много иска да играе на катерушките, но се опитва да й обясни, че не може.

1 2 3

Подобни статии

Top