Майки с деца на Бунарджика: Нелепо беше! С куче може, с дете – не (СНИМКИ)

С дете и куче…

Натъкнахме се и на баба, дошла да разходи внучката си, заедно с кучето. Животинчето беше вързано за пейка, докато двегодишното момиченце играе наоколо и рисува с тебешири.

„Мисля, че е добре, че разрешиха да се идва в парка, защото децата имат нужда и от общуване и от игра, а сега е пролет, сменя се климатът и децата се зареждат със здраве и енергия. Въпросът е хората да са внимателни  и да са коректни. Принципно не може с куче, но гледам да съчетая нещата, защото после трябва да изведа и него. И всъщност спестявам една допълнителна разходка. Само дано не преча на майките, затова Сани седи вързан“, обясни жената.

По думите й в района минавали проверяващи, дори ги предупредили да не сядат по пейките. „Ние не сядаме, искаме да се движим, просто ползваме пейката за багажа, знаете, че с децата се носят много неща“, усмихва се жената.

Разказва, че докато внучката й не можела да излиза, станала доста нервна, трудно заспивала, не се хранела. „Хубавото е, че имаме къща извън града и като ходим там, в двора си играе. Тогава е спокойна, но иначе става нервна и раздразнителна. Кучето също – намали си храненето, понякога се изпуска вкъщи. Аз го разхождам, но ние преди тичахме всяка сутрин в парка на Лаута. И сега много му липсва това. Друго си е активният спорт. Липсата на движение – от месец и повече не тренирам интензивно и усещам как започват да ми се уморяват краката повече, липсва ми тренировката, защото е движение, което е различно от ежедневните мускули и помага на тялото Много зле ми се отразява. Пък и с възрастта още по-бързо атрофират мускулите“, споделя жената.

Оказа се, че децата не искат да ходят с маски.

А и самите им родители предпочитат да не им слагат. Повечето малчугани се плашели и дори плачели като видят родителите си с маски. „Сега синът ми вече свикна и като излизам, ми казва да си слагам маската“, смее се една от майките. Тя обясни, че не иска да слага маска на детето си, тъй като е прочела, че при малките деца и бебетата това дори можело да бъде вредно.

1 2 3

Подобни статии

Top