„Майстори“ на покриви ограбиха 2800 лева от възрастно семейство в Златитрап

Районна прокуратура – Пловдив изпраща на съд тартора им

„Майстори“ на покриви ограбиха 78-годишна жена и 80-годишния й съпруг от село Златитрап. Четирима мъже разрушили покрива на къщата на възрастната двойка и за „услугата“ им взели 2800 лв. със заплахи, включително и за убиство.

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 28-годишния тартор на групата – Г.В., за това, че на 10.12.2017 г., в с. Златитрап, е отнел чужди движими вещи  – парична сума в размер на 2 800 лева от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 10.12.2017 г. в дома на семейство в с. Златитрап, обл. Пловдив, пристигнали четирима непознати мъже. Те обяснили, че майстор, който преди дни им ремонтирал покрива, ги изпратил, за да вземат забравена от него ножица. Първоначално 78-годишната жена и съпругът й не искали да ги пускат в двора, но след като станал скандал, те се уплашили и се съгласили. Обвиняемият Г.В. си показал и личната карта, след което жената му разрешила да вземе ножицата.

Той се качил на покрива. Там намерил ножицата, започнал да я размахва и в това време да разваля подредените керемиди, както и да дърпа улуците. Възрастните хора го молели да не руши покрива, но Г.В. не се спрял и повикал двама от придружаващите го, които отишли при него да правят същото.

След около два часа тримата слезли от покрива и заявили, че  семейството им дължи 3 800 лева за работата. Жената казала, че нямат толкова пари. Тогава обвиняемият Г.Н., с още двама от приятелите си, тръгнал към нея и извикал: „Давай парите. Ще те удуша, ще те заколя, ако не ги дадеш. Ще те утрепя“. Той бутал жената и се заканвал. Възрастните хора се уплашили и предали наличните в дома им 2 800 лева, които били спестявали няколко  години. Обвиняемият продължил да иска още пари, но като разбрал, че нямат, си тръгнал с другите трима мъже.

Спрямо Г.В. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 7 декември 2018 г. Той е осъждан.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Снимката е илюстративна: Флагман

Подобни статии

Top