Майсторки на шапки и калоферска дантела демонстрират изкуството си на Панаира на занаятите в Пловдив (СНИМКИ) - DC news

Майсторки на шапки и калоферска дантела демонстрират изкуството си на Панаира на занаятите в Пловдив (СНИМКИ)

Откриването е тази вечер от 18:00 ч.

Пролетният панаир на занаятите отново зарадва пловдивчани, но този път с нова локация. За първи път шатрите на занаятчиите от Пловдив и страната се намират не на Малката главна, а на улиците „11-ти август“, „Д-р Вълкович“ и „Станислав Доспевски“ около Главната и Градската художествена галерия.

Официалното откриване на панаира е днес – от 18.00 ч.,  на стълбите на Каменица с музикална програма  с участието на възпитаници на СУ ”Св.св. Кирил и Методий” в професия „Танцьор” и гайдаря Иван Карабетев.

Десетки майстори занаятчии от цялата страна показват занаятите си. Сред тях е и известната майсторка и дизайнерка на шапки Ирина Сардарева, която и тази пролет радва с красивите си модели пловдивчани.

Дърворезбари, майстори на свещи, кожарски изделия, икони и вкусни сладости показват своите изделия. Бижутери отново радват с красивите си накити минувачите.

Гост-участници, ученици от Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване ”Христо Ботев”, всеки ден от 10.00ч.  до 18.00ч., ще демонстрират и представят занаята „Дърворезба”.

1 2

Подобни статии

Top