Мъж блудствал и тормозел жена си в Пловдивско, намушкал я и с нож (ВИДЕО)

Домашното насилие спрямо младата жена е продължило повече от пет години

Млада жена е била системно насилвана физически, психически и сексуално от съпруга си над пет години. Заради тормоза тя го напуска и подава жалба срещу него в съда, съобщиха от пловдивската фондация „Джендър алтернативи“. В резултат мъжът е задължен от съда да посещава специализирана програма за извършители на домашно насилие, уточниха от фондацията.

Случаят е от малко населено място в Пловдивска област. Жената се омъжила за съпруга си преди повече от пет години, но насилието срещу нея започнало почти веднага. Семейството имало и малко дете. Освен всичко друго тя била и икономически напълно зависима от мъжа си, който пък бил криминално проявен. До този момент обаче мъжът нямал постановени присъди и винаги бил освобождаван след простъпките си и затова имал чувство за безнаказаност.

Освен всичко друго съпругът смятал, че жена му и детето му са негова собственост и може да прави с тях каквото си иска.

През лятото на тази година, по време на семеен скандал, мъжът заплашил съпругата си с убийство, блудствал с нея и й нанесъл множество прободни рани с нож. В резултат на това се наложило жената да бъде транспортирана до Спешно отделение в Пловдив и да бъде приета на лечение в болница. Оттам й издали епикриза и съдебно-медицинско удостоверение за нанесените травми.

Тогава младата жена решила да напусне мъжа си и се обърнала към адвокат, който пък започнал в съответния Районен съд, към който е населеното място, в което тя живеела, производство по Закона за защита от домашно насилие. Съдебният състав издал заповед за незабавна защита. Постановено е и съдебно решение, с което е уважена молбата й, като е издадена заповед за защита за срок от 18 месеца.

Съдът наложил ограничителни мерки спрямо съпруга

Съдът е задължил насилника да се въздържа от домашно насилие, отстранил го е от съвместно обитаваното жилище, забранил му е да се приближава до съпругата си, жилището, местоработата и местата за социални контакти и отдих. Освен това съдебният състав е задължил мъжа да посещава специализирани програми за работа с пълнолетни лица, извършители на домашно насилие във фондация „Джендър алтернативи“. Наложена му е и глоба от 500 лв.

1 2

Подобни статии

Top