Мъж на 23 години и 9-месечното му бебе са с COVID – 19 в Пловдив

Бащата и детето са сред контактните лица на заразени от Сърница

Мъж на 23 години и 9-месечното му детенце са новите случаи на заразени с COVID – 19 в Пловдив днес. Подробности дадоха от Областния кризисен щаб току-що. Бащата и бебето се явяват контактни лица на вече заразени от Сърница.

Бащата и детето, които са от Пловдив, са добре не са хоспитализирани и са в много добро състояние. Взети са всички мерки по отношение на тях, връчени са предписания, съобщи областният управител Дани Каназирева. По думите й към момента броят на потвърдените случаи в Пловдив и областта от началото на пандемията досега са 104, а излекуваните са 90.

Каназирева съобщи също, че вчерашният случай, за който бе съобщено, че е в Пловдив, е на 55-годишна жена от Дупница. Тя ще бъде регистрирана в системата повторно, не като случай от Пловдив.

Припомняме, че днешната статистика показва следното: от 1409 изследвани през последното денонощие, 24 са дали положителен резултат. С тях случаите на коронавирус, потвърдени у нас към момента стават общо 3290, 1386 от тях са активни.

Излекуваните лица, при които е бил констатиран COVID-19, са 1730. Седем от тях са регистрирани за изминалите 24 часа. Три пък са новите смъртни случаи за изминалото денонощие.

Подобни статии

Top