Мъж от Калековец източи 15 бона от сметката на починалата си партньорка

Липсата установили дъщерите на починалата

62-годишен мъж от Калековец е задържан за неправомерни тегления с платежен инструмент.  Мъжът изтеглил близо 15 000 лв от дебитната карта на починала негова позната, съобщиха от полицията в Пловдив.

В началото на месец септември дъщерите на починала 58-годишна пловдивчанка се върнали в родния град на майка си, за да организират погребението й. Момичетата – на възраст 18 и 19 години са студентки в Германия, където допреди няколко години живеели заедно със своята майка. Жената била емигрирала в Германия където създала семейство, а когато дъщерите и пораснали решила да ги остави да учат там и се върнала в родината си.

След идването си в Пловдив тя започнала да поддържа връзка със 62-годишен мъж от село Калековец. Мъжът имал достъп до личните вещи на жената.

В началото на септември жената починала, а при идването на дъщерите и в Пловдив, момичетата установили, че от личната и сметка липсва сумата от близо 15 000 лв. Само за месец служители на икономическа полиция разкрили измамническата схема, организирана от 62-годишния Антон Б. Мъжът теглил малки суми от различни банкомати, за да не предизвика подозрение. Под предтекст, че му е нужно, за да помогне и улесни дъщерите на починалата, се опитал да се сдобие и с фалшиво пълномощно, с което да получи достъп до спестяванията и да прави разплащания. В хода на последвало претърсване от дома на мъжа са иззети нотариално заверени пълномощни, за които е установено,че са неистински.

За извършеното престъпление – използване на данни от чужд платежен инструмент мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР, а в утрешния ден предстои да му бъде повдигнато обвинение. Работата по документирането на случая продължава от служители на отдел „Икономическа полиция“ Пловдив.

Подобни статии

Top