Мъж от Стамболийски стана неволна жертва при сблъсък между мотор и кола

30-годишният пешеходец бил ударен от моториста и е загинал на място

Мъж от Стамболийски загина тази вечер на пътя при неправилна маневра на водач на лек автомобил, съобщиха от ОД на МВР-Пловдив.

Сигналът за инцидента е подаден в 18.33 ч. на спешния телефон 112. 66-годишен водач на лек автомобил „Фиат скудо“ и съпругата му са пътували по пътя от Стамболийски към Цалапица.

Малко преди моста на река Марица, в участък със забранена непрекъсната маркировка, водачът предприел маневра ляв завой, за да слезе от главния път към коритото на реката. Зад автомобила се движел 26-годишен моторист, който поради неспазване на дистанция, при неправилната маневра, се ударил в дясната задна част на автомобила.

При сблъсъка, моторът излязъл от пътното платно и ударил преминаващ наблизо 30-годишен мъж от Стамболийски, който е починал на място. Пострадал при инцидента е и водачът на мотора, който е транспортиран в болница с диагноза фрактура на крайниците. Възрастното семейство в автомобила не е пострадало.

Причините за произшествието са неправилна маневра в забранен участък от пътното платно от водача на автомобила и неспазване на дистанция от моториста, движил се зад колата.

Подобни статии

Top