Мъж отиде на баня в Песнопой, тръгна си полусляп

Друг клиент на банята го ослепил с дясно кроше. Побойникът отива на съд

53-годишен мъж отиде на баня в Песнопой, но си тръгнал полусляп от хамама, след скандал с друг клиент. 22-годишният побойник го нацелил с дясно кроше по окото и го ослепил, съобщават от Районната прокуратура в Пловдив. Магистратите са внесли обвинителен акт за причиняване на слепота на дясното око на по-възрастния мъж и изпращат 22-годишния на подсъдимата скамейка за нанасяне на тежка телесна повреда.

На 11 юни 2020 г., 22-годишният С.И. заедно с още седем негови познати отишли в обществената баня в землището на с. Песнопой, обл. Пловдив. Там бил и пострадалият И.Г. с двама приятели. Всички били в басейна. След известно време И.Г. отишъл до съблекалнята, за да се охлади  и седнал за кратко на кушетка. В помещението бил И.М., приятел на обвиняемия. Той пушел цигара.

Пострадалият отишъл до разпоредителката  в банята и съобщил за това. Жената му казала да направи забележка на И.М. и да го предупреди да загаси цигарата, защото ще извика СОТ.  И.Г. се върнал в съблекалнята. Той два пъти учтиво направил забележка на И.М. да спре да пуши. Мъжът загасил цигарата и се върнал в басейна. Пострадалият също.

Обвиняемият  С.И. разбрал за забележката и решил да потърси обяснение за нея от И.Г. Той видял пострадалия, който седял на ръба на басейна и се приближил към него. Попитал го: „Ти какво правиш забележка за пушене? Ела навън“.

И.Г. му отвърнал да го остави на мира и да не го закача. С.И. започнал да ругае и да се заканва. Приятелят му И.М. го убеждавал да не се разправя и два пъти го връщал в съблекалнята. На третия път обвиняемият се отскубнал, отишъл отново до басейна и изненадващо нанесъл с юмрук силен страничен удар в областта на дясното око но И.Г. Пострадалият извикал от болка и се свлякъл до кръста в басейна, като на помощ му се притекъл негов приятел. От дясното око на И.Г. потекла обилно кръв и той изпитвал неистова, нетърпима болка.

На място пристигнали лекарски и полицейски екипи. Пострадалият е бил приет в болница за лечение, като в резултат на травмата е получил контузия на главата и слепота на дясното око.  Обвиняемият С.И. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top