Мъж озлобява кучето си с жива котка за стръв (ВИДЕО)

Мъжът сам се хвали в социалните мрежи с клип, сниман от бременната му съпруга

Мъж насъсква питбула си срещу жива стръв и то пред очите на детето си. Жестокостта е заснета във видеоклип и е качена в социалните мрежи, разкриха от Нова телевизия в сутрешния блок „Здравей, България“.

Мъжът връзва котка като стръв на пръчка, за да настървява питбула, а клипа качва сам в социалните мрежи. Снима го съпругата му, която е бременна.

Мъжът е 32-годишният Пламен Петров. Занимава се с дърводобив. Екипът на телевизията го търсил в къщата му в Тутракан, където е направено видеото, но не го намерил, а близките му не пожелали да коментират.

Това не е единичен случай. В профила му във Facebook има и друг клип от 2015 г., в който отново настървява питбул – този път с плячка, закачена на дърво.

Хиляди коментари в социалната мрежа осъдиха жестоко Пламен и профилът му вече е закрит.

След разпространението на клипа Пламен Петров е бил задържан от полицията за 24 часа и след това освободен. Образувано е досъдебно производство.

Кметът на Тутракан осъди действията на мъжа и е сезирал ветеринарните власти и Агенцията за закрила на детето за този случай.

„Заведено е дело срещу Пламен Петров и се надявам да има адекватно наказание за деянието му“, заяви кметът Димитър Стефанов.

Подобни статии

Един коментар

  1. Стелиян Николов написа:

    Моля да уточните, че извършената от полицията „проверка“ е установила, че на пръчката е вързан мъртъв гълъб!

Top