Мъж размахва пистолет в заведение в центъра на Пловдив

Полицията предотврати кървав инцидент в заведение на ул. „Капитан Райчо“.

Към 13.00 ч. днес в Четвърто РУ е получен сигнал от служители в частна охранителна фирма, които са били извикани за съдействие в заведение на ул. „Капитан Райчо“, където бил забелязан употребил алкохол клиент с оръжие на кръста, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР

Изпратеният на място полицейски патрул установил, че това е 61-годишен мъж, който показал закупения си наскоро газов пистолет. В хода на проверката е изяснено, че от датата на покупката все още не е изтекъл законоустановения срок за регистиране на оръжието. За носенето му под въздействие на алкохол на мъжа е съставен акт по ЗКВВООБ.

По данни на полицията мъжът не се е държал агресивно, нито е демострирал или заплашвал някого с оръжието.

Очевидци твърдят обаче, че мъжът седнал по обяд на капанчето в началото на улицата откъм Тримонциум. Държал се неадекватно и се заяждал с останалите клиенти, пише „Марица“. Когато кафеджийката се осмелила да му направи забележка, мъжът сякаш окончателно превъртял. Той извадил пистолета от джоба си и заплашил да гръмне жената. След това размахал оръжието и срещу седналите по масите хора. „Сега излязох от затвора и започвам нов живот с оръжие в ръка“, викал пловдивчанинът.

След като продавачката извикала охранителната фирма, която вардела обекта, гардовете бързо пристигнали и обезоръжили мъжа. Оказало се, че пистолетът му бил готов за стрелба с патрон в цевта.

61-годишният мъж бил предаден на пристигналите полицаи от Четвърто РУ и е арестуван. Той бил освободен наскоро от затвора и е осъждан с присъди за изнасилване и грабеж.

Снимка: google.com/maps

Подобни статии

Top