Мъж се опита да убие приятеля си от детинство в Сопот

Жертвата е в тежко състояние в УМБАЛ „Св. Георги“

51-годишният Стоян Б. е в болница в тежко състояние, след като в събота приятелят му от детинство Георги Н., на 48 години, побеснял и се опитал да го убие. Това съобщи БЛИЦ, като се позова на разследващи.

Във фаталния ден около 15.30 часа Стоян си пиел кротко в заведение в Сопот, което се намира на улица „Ставри Костов“.   В този момент покрай кръчмата минал Георги. Дни преди това двамата се били заради някаква вражда. В събота Георги изтичал до дома си, като взел брадва и нож. С брадвата три пъти нанесъл удари в главата на опонента си и доскорошен другар, а после го пробол 2 пъти с ножа в областта на сърцето.  За щастие хладното оръжие не успяло да проникне в гръдната кухина и това спасило живота на по-възрастния мъж. В този момент се намесил управителят на заведението, разтървал Георги и Стоян, който бил паднал в безпомощно състояние на земята.  За единия била извикана полиция, за другия линейка.

Георги Н. е в ареста за 72 часа, ще му се иска постоянна мярка „задържане под стража“. И ще му бъде повдигнато обвинение в опит за убийство.

Стоян Б. е бил опериран в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Лекарите са отстранили частица от черепа му.

И нападателят, и жертвата му не са криминално проявени. В Сопот хората твърдят, че са приятели от деца, но и двамата обичали да прекаляват с алкохола.

Подобни статии

Top