Мъж заплаши, че ще взриви колата си, в която има бомба в близост до Капитолия - DC news

Мъж заплаши, че ще взриви колата си, в която има бомба в близост до Капитолия

Полицията преговаря с мъжа, близките сгради са евакуирани

Полицията преговаря в мъж близо до Капитолия във Вашингтон, който твърди, че има бомба в пикапа си. Това наложи близките сгради да бъдат спешно евакуирани, а автомобили за спешна помощ да бъдат изпратени на място, което се намира само на километър и половина от Белия дом, предадоха световните агенции.

Полицията съобщи, че не знае какъв е мотивът на мъжа, но потвърди, че той предава на живо онлайн от колата си пред библиотеката на Конгреса, която се намира срещу Капитолия. В социалните мрежи също започнаха да се споделят неговите видеа, в които мъжът говори доста несвързано.

http://

Около колата му се виждат разпръснати много долари.

http://

Малко преди това Facebook е изтрил 35-минутно видео на мъжа, в което той обяснява, че е патриот и отправя заплахи към Байдън.

Началникът на полицията на Капитолия Томас Манджър каза пред журналисти, че мъжът паркирал колата си на тротоара и заявил на приближил се към него униформен, че има бомба в автомобила си докато държал нещо, което приличало на детонатор.

На пресконференция началник Манджър каза, че полицейските преговарящи правят всичко възможно за мирно разрешаване на ситуацията. Мъжът общува с преговарящите с бележки, които пише вътре в пикапа си, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Във видеоклип, публикуван във Фейсбук, се вижда мъж, който говори от автомобила си, паркиран на тротоар пред сграда, която прилича на библиотеката на Конгреса. „Революцията е в ход, тя е тук“, казва мъжът. „Опитвам се да се свържа с (американския президент) Джо Байдън по телефона“.

Полицията не уточни дали видеото е заснето от мъжа в пикапа.

Източник от силите за сигурност каза, че наличието на експлозиви не е потвърдено.

Няколко околни сгради са били евакуирани, сред тях и тази на Върховния съд. Близка метростанция е затворена. Полицията блокира подстъпите към комплекса на Капитолия, а към мястото се насочиха противопожарни коли и автомобили на спешна помощ. Изпратен е и специалист по експлозиви.

ФБР също се включи в операцията.

Източник: DarikNews
Снимка: БГНЕС/EPA

Подобни статии

Top