Мъжът, който вилня в района на КАТ бил с над 100 фиша и актове - DC news

Мъжът, който вилня в района на КАТ бил с над 100 фиша и актове

49-годишният шофьор, който вчера следобед вилня в двора на КАТ-Пловдив,

се  оказва абсолютен „рекордьор“ по  нарушения на пътния закон, десетки глоби, актове и фишове, както и с присъди за шофиране след алкохол, съобщи районият прокурор Атанас Илиев.

При последния екшън, който мъжът сътвори, той е бил дрогиран, с отнета книжка и в процедура на изпитателен срок по условна присъда  за шофиране  след употреба на алкохол.

„Това е фрапантен случай. Инцидентът е станал вчера около 15 часа. Извършителят е пристигнал в КАТ, за да възстанови регистрацията на автомобила си. Служителят на гишето забелязва , че се държи неадекватно. Правят проверка, установяват , че книжксата му е отнета и предупреждават колегите си, които са дежурни. След като напуска администрацията на КАТ, мъжът се качва в автомобила си тойота. Униформени служители му искат документите. Той им заявява , че не желае да участва в проверката, натиска газта и се опитва да избяга. Той обикаля с колата си по паркинга, карайки с висока скорост и застрашавайки живота на гражданите, които чакат там, а след това се опитва да напусне района. Полицаите обаче вече са блокирали изхода и той се опитва да излезе през бетонните саксии. След това се заключва в тойотата и започва да заплашва, че ще си сложи край на живота. Един от служителите чупи стъклото и го вади от колата. Мъжът е задържан за 24 часа, предстои прокуратурата да го остави в ареста за още 72“, заяви говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.

За 21 години „шофьорски стаж“  нарушителят има над 100 фиша и актове, като е стар познайник на пътните полицаи буквално в цялата страна. Той е и без постоянно местожителство, сменял е адреси в много градове, а за последно се е установил в Пловдив,  допълни шефът на КАТ – Пловдив главен инспектор Йордан Милушев.

Той вече е с мярка за задържане от 72 часа, след което ще се поиска от съда постоянно задържане под стража, заради обстоятелствата, определящи го като доказан рецидивист, обясни прокурорът Атанас Илиев. По думите му има основания за повдигането на поне три обвинения и вероятно още едно – за оказаната яростна съпротива.

Възможното наказание по тези обвинения е до три години лишаване от свобода, към което ще се добавят още шест месеца от сегашната му условна присъда, чийто изпитателен срок мъжът за пореден път е нарушил, добави прокурорът.ю

Снимка: Радио Пловдив

Top