Мъжът, пробвал да подкупи полицаи заради нелегални цигари, отива на съд

52-годишният пловдивчанин подхвърлил на униформените 175 лв.

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд 52-годишният мъж, предложил 175 лв. подкуп на полицаи, за да не извършат проверка в автомобила му за държане на цигари без бандерол, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че за случая бе съобщено миналата сряда от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Пловдивската полиция пресече нов опит за контрабанда на цигари

От Окръжната прокуратура съобщиха, че само за седмица е внесен в съда обвинителен акт по бързото производство срещу 52-годишния Н.К. за това, че на 13 октомври 2020 г., направил опит да даде подкуп – пари на стойност 175 лева, на двама полицейски служители от Трето РУ на ОД на МВР – Пловдив.

Двамата полицаи патрулирали по бул. „Васил Априлов“. Те спрели за проверка лек автомобил, марка „Крайслер“, управляван от Н.К. Служителите на МВР поискали документите на водача, а след това му разпоредили да покаже техническото оборудване на автомобила, което следвало да се намира в багажника. Това видимо притеснило Н.К. Той отворил багажника, но бързо го затворил и заявил, че нямал оборудване. Полицейските служители обаче видели, че вътре имало оставен черен чувал.

При проверката униформените констатирали, че в него има стекове с цигари без бандерол. С нелегални цигари били пълни и още три чанти на задната седалка на колата. За да не бъде докладван случаят на оперативния дежурен полицай, 52-годишният шофьор казал на служителите на МВР: „Дайте да почерпя, за да оправим нещата и да ми се размине“. След това той извадил от джоба на панталона си няколко банкноти – общо 175 лева, които подхвърлили в багажника на патрулния автомобил.

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай, а Н.К. бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. В Трето РУ – Пловдив е започнато и бързо производство спрямо Н.К. за държане на акцизни стоки без бандерол.

Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top