Мъжът, убил 3-годишно дете пред очите на майка му в Асеновград, отива на съд

Пребил момченцето до смърт, защото плачело и не се отделяло от майка си

Изправят пред съда мъжа, убил 3-годишно дете в Асеновград пред очите на майка му, която заплашил със смърт, ако го издаде. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

23-годишният М.М., който бил пастрок на убитото от него момченце, живеел на семейни начала с майка му, като с тях живеело и 4-годишното му дете. На 9 март 2020 г., в дома им в  Асеновград, М.М. нанесъл побой на момчето, като го удрял с шамари по лицето и с юмруци по тялото. Той хвърлял детето на леглото няколко пъти и то се ударило в облегалката на спалнята, паднало и на земята. Пастрокът пребил малчугана, тъй като през момченцето постоянно плачело и не се отделяло от майка си. Майката станала свидетел на убийството и за да не го издаде, М.М. заплашил да я убие, като насочил нож към гърлото й.

Срещу убиеца са повдигнати две обвинения – за убийството на момченцето, извършено по особено мъчителен начин и за заканата за убийство към майката на 3-годишното дете.

След побоя мъжът взел детето и го откарал в болницата в Асеновград. Там обаче лекарите само констатирали смъртта на момченцето.  Медицинската експертиза е установила, че причината е тежка гръдна и коремна травма, довела до дихателна недостатъчност и остра кръвозагуба.

Мъжът е с постоянна мярка „задържане под стража“. Най-тежкото, предвидено от закона наказание, измежду тези за престъпленията, в които той е обвинен, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание пред Окръжен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top