Мъже с калашници обикалят Асеновград (СНИМКИ И ВИДЕО)

Полицията се зае със случая

Стряскащо видео бе публикувано в социалната мрежа Фейсбук от потребител, заснел как двама мъже, държащи по един автомат „Калашников“, обикалят с джипове из Асеновград. Кадрите показват, че всеки един от мъжете е седнал на рамката на отворен заден прозорец на бял джип „Мерцедес“ и държи автоматичното оръжие, пише dnes.dir.bg.

На записа се вижда регистрационният номер само на единия от автомобилите.

„Интересни кадри с калашници от преди минути по улиците на Асеновград“, пише мъжът, заснел видеото – Симеон Добрев.

„Тези днеска по целия град се разхождаха само не знам къде е полицията“, отговаря му Ваня Янкова.

Подаден е сигнал в Областната дирекция на МВР в Пловдив, откъдето заявиха, че ще проверят случая. От пресцентъра на дирекцията съобщиха за DCNEWS, че в РПУ-Асеновград са били подадени десетки сигнали от граждани. Патрулен екип е спрял двата джипа, като е установено, че младежите са решили да снимат клипче, а автоматите са пластмасови. Самоличността на участниците в клипа е установена.

Предстои проверката да приключи, тъй като участниците във видеото са нарушили някои от правилата за движение по пътищата. Едно от тях е това, че младежите са излезли от прозорците на автомобилите по време на движение. Освен това те са предизвикали и паника сред асеновградчани.

След като проверката приключи, материалите по случая ще бъдат докладвани на прокуратурата, уточниха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Образувано е досъдебно производство по чл. 325 от НК.

Снимки и видео: Симеон Добрев, Фейсбук

Тъй като видеото бе отстранено от Фейсбук профила на Симеон Добрев, го прилагаме от Youtube на БЛИЦ.

Подобни статии

Top