МБАЛ „Св. Мина“ получи 44 000 лeва дарение

От Българо-белгийския бизнес клуб и Посолството на Белгия

МБАЛ „Св. Мина“ получи дарение от 44 000 лeва от Българо-белгийския бизнес клуб и Посолство на Белгия, съобщиха от Община Пловдив. Посланикът на Кралство Белгия у нас Н.П. Фредерик Морис, президентът на Клуб „Белгия – България – Люксембург“ Кристоф де Мил и членове на управителния съвет на сдружението, връчиха сумата днес на официална церемония в сградата на Общината.

Това дарение е изключително ценно за нас, защото е акт на човешка съпричастност и солидарност в момент, в който целият свят се опитва да се пребори с пандемията. Тези средства са изключително необходими и идват в точния момент, за да подкрепят усилията на Община Пловдив да доизгради и модернизира кислородната система на болницата, заяви кметът Здравко Димитров.

Той допълни, че общинската болница е сред първите пловдивски здравни заведения, които се включиха в лечението на пациентите с COVID-19. Директорът проф. Петър Петров също благодари за подкрепата, която пристига в точния момент и на точното място.

Дарителската акция бе проведена под мотото „Кислород за Пловдив“ по инициатива на Българо-белгийския бизнес клуб. Това е първото по рода си колективно дарение  на национален бизнес клуб у нас. Събраните средства ще подпомогнат създаването на ефективна система за кислородна терапия на болните.

В нашия клуб членуват отговорни бизнеси, които живеят с проблемите на обществото. Радвам се, че имахме възможността да открием нашата кауза в Пловдив и бързо мобилизирахме нашите членове да даряват, защото времето и пандемията ни притискат. Дарителската акция продължава, а банковата сметка за набиране на средства за болница „Св. Мина“ остава активна на нашия уебсайт, заяви Кристоф де Мил, президент на Белгия – България – Люксембург Бизнес Клуб.

Наред с неочакваните трудности, породени от пандемията, сме свидетели на небивал дух на солидарност – между хората, но и между страните на Европейския съюз. Белгийската бизнес общност в България винаги е била много активна и с „Кислород за Пловдив“ отново показва не само съпричастност към усилията на здравната система, но и умение да се решават проблеми в движение за постигането на добри резултати, сподели от своя страна Н.П. посланик Фредерик Морис.

Подобни статии

Top